Sangturne til Norge, maj 2016

Carl Nielsen i 1910

Mandhatten.dk havde den skønneste tur til Norge med hele 5 officielle koncerter, her er formandens beretning:

Plan for turen var endeligt:

Torsdag 5.5.
08.00: Afgang i fælles bus fra Kolding.
12.45-16.45: Color Line fra Hirtshals til Larvik - Koncert på Skibet
ca. 18.45 modtages vi af AKANTUS i Bø til fælles middag mm. Herefter deles vi til de 4 steder vi skal overnatte.

Fredag 6.5.
formiddag: fælles tur til Lifjeld med flere fra AKANTUS
13.30-14: Koncert på GALLERI TELEMARK- herefter bus til Dalen
16-17.30: prøve med Ågapet Mannskor i Dalen
18.00: Koncert på Dalen Hotel - herefter fælles spisning på hotellet mm

Lørdag 7.5.
12-15.30. fælles prøve med AKANTUS + prøve med M.dk
18-ca 19.30: Koncert med AKANTUS m.fl. i "Frivilligcentralen" (en tidligere biografsal. Fin akustik)
ca. 20: fælles middag / sang og fest. Splejsemiddag. Vi bringer øl og vin med til denne middag til alle.

Søndag 8.5.
ca. 11.45: fælles afg. fra Bø
14.30-19: Fjordline fra Langesund-Hirtshals
15.00-15.25: Koncert på Fjordline
ca. 23: Hjemme i Kolding

og denne plan holdt stort set hele vejen.

Sang og koncerter

Til alle koncerter var der trykt et program på forhånd, som blev omdelt til tilhørerne.

Den første optræden på Colorline Superspeed 2 var henlagt til baren hvor en veloplagt skare på ca. 50 mennesker tog godt imod os. Der blev sunget og ageret og især et par kvinder synes vældig godt om Aint´she sweet i vores version. Det var nødvendigt at give et ekstranummer som blev "Bort allt vad oro gør".

Vi blev fantastisk modtaget af AKANTUS i Bø, som havde disket op med lækker fiskesuppe( to slags) og hjemmebagt brød. Sultne var vi efter den lange rejse og der blev gået flittigt til gryderne med lækkerierne.

Fredag morgen var der arrangeret fjeldtur, og vejret var med os og viste sig fra sin smukkeste side på en forårsdag. Turen var fin og udsigten over dalen og Bø var betagende. Bø er Norges frugthave og æbletræerne var lige ved at gå i blomst. Astrid og Erling var vores kompetente guider på denne tur.

Vi entrede bussen kl. ca. 13 for at køre til Galleri Telemark, hvor der var en udstilling med danske kunstnere. Her sang vi for ca. 25 gæster, som sammen med os nød den fine akustik i det højloftede rum.

Inden koncerten var der kaffe med kanelsnurrer.

Umiddelbart efter koncerten måtte vi tilbage til bussen, for at køre til Dalen, hvor vi skulle øve med Ågapets Mannskor - 14 gæve sangere ledet af engelske Stan. Vi øvede de to fællesnumre og arbejdede med at få udtalen af de vigtigste konsonanter på plads. Derpå gik turen videre til Hotel Dalen, hvor vi skulle synge.

Vi var dog lidt foran vores tidsplan, så der blev tid til at gøre et stop ved Eidsborg Stavkirke, hvor der er et tun med traditionelle huse fra egnen, og et nyopført museum. Gæsterne på museet fik et par sange med på vejen, inden vi steg op i bussen for at køre til Hotel Dalen.

Hotel Dalen er en pudsig, celeber og stilig bygning, som signalerer "high class" fra begyndelsen af det 20. århundrede. Hotellet er vældigt smukt beliggende med have og udsigt ned mod den smukke sø. Kl. 18 startede koncerten, hvor Ågapets Mannskor havde bedt om at MandHatten.dk lagde ud. Det gjorde vi så og sang for den fyldte pejsestue, der kunne rumme ca. 50 personer. Det var meget stemningsfuldt og akustikken var rimelig trods de tunge tæpper på gulvene og den fyldte sal. Begge ensembler sang deres program og sluttede af med fællesnumrene, hvor Svantes Lykkelige dag kom til at være ekstranummer. Koncerten blev optaget og en del af numrene kan ses på Youtube i en udmærket lydkvalitet.

Efter koncerten var der sandwiches og kaffe i de stemningsfulde lokaler. Vi var tilbage i Bø ca. 22.30 og stort set parate til at tørne ind efter en begivenhedsrig dag.

Lørdag havde vi aftale om at øve fra kl. 11. i Frivilligcentret i Bø. Her mødte vi AKANTUS og deres dirigent Jacob Zethner samt en anden af aftenens solister Ingeborg Fangel Mo og aftenens pianist Øyvind Sundsvalen. Vi havde "nistepakker" med til pauserne og så var der kaffe og vafler med syltetøj og creme fraiche. Vi fik hurtigt de fælles numre på plads da begge ensembler var godt forberedt, og der var også senere tid til at sætte eget program an.

Aftenens koncert , som samtidigt blev endnu et højdepunkt på turen, oprandt kl. 18. Med ca. 75 tilhørere og en meget fin akustik klang musikken medlevende og godt. En lille programændring blev besluttet på dagen. "Når Fjordene Blåner" blev fremført, gav vældig applaus. I det hele taget var koncerten fra alle sider kendetegnet af nærvær , indføling , godt humør og god musik.

Aftenen sluttede med fælles festmiddag med sang og skæmt og snak og en vældig god buffet med alt "ad libitum".

Vi mødtes igen i Frivilligcentret om formiddagen til oprydning og rengøring. AKANTUS er i besiddelse af nogle gode organisatorer, som får alt til at glide nemt.

Hjemturen startede søndag kl. 11.45, hvor vi vinkede farvel til vores værter med store smil og en fælles fornemmelse af en god turoplevelse.

Hjemturen forløb via Langesund, hvor vi afsejlede med Fjordline kl. 14.30. Der var koncert om bord kl. 15.30 hvor vi sang i den forreste restaurant for en 25 - 30 personer. Det var søndag og koncerten blev modtaget med forskellige grader af entusiasme. Måske var vi også lidt brugte efter en lang koncertrække.

Så var der buffet, og kræfterne vendte tilbage så vi kunne klare det sidste træk hjem. Vi landede i Kolding kl. 22.30, hvor vi blev afhentet på musikskolen.

Tak til Jørgen for godt forarbejde og god korledelse.

Tak til Henning for stabil og god kørsel.

Tak til sangerne for godt humør , entusiasme og seriøsitet under turen.

Rejsen og dens koncerter er venligst støttet af:

Kai D Fonden, Kolding

Carl Nielsens og Anne Marie-Carl Nielsens Legat

Dansk Korforbund
Link til de 5 flotte programmer:

Colorline 5. maj 2016.pdf
Galleri Telemark 6. maj 2016.pdf
MandHatten.dk Dalen 6. maj 2016.pdf
MandHatten og Akantus Bø 7. maj 2016.pdf
Fjordline 8. maj.pdf

Hør "Ormen lange", som vi fremførte sammen med Ågapet Mandskor: YouTube-video

Mandhatten.dk's hjemmeside
Om os Om os
Smagsprøver Musikbidder
Kalender Kalender
Book os Book os
Kontakt os Kontakt os
Det pressen skrev om os Presseklip
Links vi kan li' Links
Mandhatten.dk's Facebook Mandhatten.dk's Facebook Facebook