Mandhatten.dk er Koldings jazzede, rytmiske og velklingende herreensemble


Siden 2001 har herreensemblet Mandhatten.dk fra Kolding underholdt med jazz, folk, verdensmusik, dansk, nordisk og klassisk - a capella.
Ser du en flok mænd med sorte hatte og jakkesæt, der står og synger, så har du helt sikkert mødt Mandhatten.dk.

MandHatten.dk består af 11 musikalske og sangglade mænd og deres karismatiske dirigent, og med udskiftninger undervejs har koret eksisteret siden 2001.

Sangerne i MandHatten.dk kommer alle fra Kolding og det nære opland, og de har meget forskellig baggrund. Aldersmæssigt er der godt en generation mellem den ældste og den yngste i ensemblet, og nogle har sunget i mange forskellige kor og i flere år.

I Mandhatten.dk kan de - herreekviperingshandleren, salgschefen, it-programmøren, lysstøberen, kemikeren og de andre - samles om en fælles glæde ved sang, musik og skønne harmonier, som de glad og gerne tager ud og deler med deres publikum.

Mandhatten.dk spænder fra barbershop, jazz og swing over danske og nordiske sange til afrikanske rytmer i firestemmig harmoni - og ikke sjældent i eget arrangement.

Mandhatten.dk er etableret under folkeoplysningsloven under LOF.

En seriøs hobby på hyggeplan

For Mandhatten.dk er det at synge en hobby. Men det er en hobby, sangerne tager meget alvorligt.

Ensemblet øver sammen en gang om ugen, hvor det især er vellyden, klangene, harmonierne - også de skæve - som de synger. Men sangerne går så seriøst til værks, at de hver for sig øver flere gange om ugen på deres respektive stemmer, så det for dirigenten Jørgen Andersen primært er opgaven at få det til at klinge og lyde skønt.

En gang om året drager Mandhatten.dk ud i efterårslandet og bruger en hel weekend i et sommerhus på at øve det nye repertoire. Første gang gik turen til Ristinge på Langeland, men de seneste par år er det spejderhytten Granly i Vester Nebel, der har lagt rum til. Og nok går de seriøst til opgaven og øver og øver og øver, men grundlæggende handler det om at have det sjovt. Kan de så sprede lidt smil og humor, mens de selv har det hyggeligt med sangen, så er det ikke af vejen.

En god stemme i en god krop

Mandhatten.dk er fokuseret på tonerne, vellyden og de gode klange. Og dem finder man især, hvis man også er bevidst om sin krop.

En stor del af opvarmningen for koret handler derfor om at få varmet kroppen op - at få strakt alle de små muskler i ryg, nakke, bug, underliv - og hvor der ellers er musik - så lyden kan trives og komme ud.

Tai Chi og massage går derfor hånd i hånd med vokaltræning og falset-sang, når dirigent Jørgen Andersen skal have det bedste i sangerne frem og skabe den gode musiske oplevelse, når de tindrende tenorstemmer klinger med bassen i bunden.

Mændene i Mandhatten.dk

Klik for at se en stor udgave af dette billede
Jørgen Andersen
Mandhatten.dk's dirigent og musikalske leder med et meget åbent sind og et enormt smittende engagement. Jørgen overrasker gang på gang koret med nye og skæve måder at komme ind i hjertet af en sang og et musikalsk arrangement - som han har skrevet flere af til MandHatten.dk. Jørgen har mange års erfaring inden for rytmisk musik og sang, og så har han en universitetsuddannelse med hovedfag i musik og er uddannet korleder fra Norges Musikkhøjskole. Han har en evne til at få MandHatten.dk til at sprælle, danse og synge, så det er en lyst - uanset om det er tango, afrikansk stammedans, swingende jazz, tempofyldte traditionals, smægtende elskovssange eller drillende drikkeviser. Og det ender som regel med at lyde brandgodt.

Klik for at se en stor udgave af dette billede

Søren Oxlund
1. tenor og ophavsmand til flere forskellige sjove lyde – og smukke soli - i koret. Søren har det med at gå i højden – og det afstedkommer ofte til tonedyst blandt de øvrige tenorer af kastral karakter. Søren er også Mandhatten.dk’s dressmann – blandt andet som leverandør af korets varemærke, de flotte, sorte hatte. Og selv er han altid velklædt.

Klik for at se en stor udgave af dette billede

Tom Menko Hornholt
1. tenor. Tom bidrager med både solo og styrke i de flerstemmige satser. Han bidrager også med et utal af lyse ideer – og lys i det hele taget. Tom er også god på en guitar, og det er ham, der både sørger for akkompagnement, når koret ”bare” er sammen, og når der skal strengeleg med til koncerterne.

Klik for at se en stor udgave af dette billede

Claus Christensen
2. tenor. Claus er med til at løfte og fylde Mandhatten.dk’s vokale udtryk, og han er med sin smukke stemme med til at lægge adskillige længder vellyd til koret. Både når han sammen med de øvrige i 2. tenorgruppen lægger akkompagnement til, og når han selv træder et skridt frem og synger solo.

Klik for at se en stor udgave af dette billede

Henrik Fischer
2. tenor og MandHatten.dk’s mest kunstnerisk anlagte element, og han finder flere veje at udtrykke det. Både med stemmen og i sit galleri i Sdr. Stenderup, hvor han går og pusler med frodige kvinder i divergerende materialer – mens han synger en sang.

Klik for at se en stor udgave af dette billede

Henning Therkelsen
2. tenor Hennings tenor pynter gevaldigt på lydbilledet, når han samme med de øvrige 2. tenorer tager teten med melodistemmen, som ikke sjældent ligger i den stemmegruppe. Henning har også en markant rolle som MandHatten.dk’s ”foredrager”.

Klik for at se en stor udgave af dette billede

Osvald Olesen
1. bas med hang til de meget dybe toner. Osvald har i en årrække været med i korsammenhænge – blandt andet som formand for forløberen for Mandhatten.dk, Koldinghussangerne. Osvald er også Mandhatten.dk’s hukommelse og notar, og han kan huske næsten alle de sange, koret gennem årene har sunget.

Klik for at se en stor udgave af dette billede

Ejvin Langkjær
1. bas, nyeste og hurtigst optagne medlem af Mandhatten.dk. En buldrebas med mange talenter som vi glæder os til at benytte os af, Ejvin er nemlig både elektriker, ølbrygger, fritidskok og buschauffør.

Klik for at se en stor udgave af dette billede

Peter Bendtsen
1. bas, men Peter hjælper også, med sin store stemme, på både 2. tenor og 2. bas. Han er lige så glad og humørfyldt, som han er lang og det siger ikke så lidt!.

Klik for at se en stor udgave af dette billede

Ole H.B. Andreesen
2. bas og Mandhatten.dk’s længste rær. Ole er med til at lægge en klangfuld bund, og så har han ofte et længselsfuldt blik – især rettet mod den kvindelige del af publikum. Ole er korets sublime ordekvilibrist og elsker at hygge både under og efter korprøverne.

Klik for at se en stor udgave af dette billede

Torsten Reffstrup
2. bas og i en årrække formand for Mandhatten.dk. Og han genvælges med applaus hver gang. Torsten er desuden Mandhatten.dk’s private og autoriserede ølmester og har i hjemmebryggeriet fremstillet den meget populære Sangerøl. Ved særlige lejligheder udgør Torsten hesten i Mandhatten.dk.

Klik for at se en stor udgave af dette billede

Jens Rasmussen
2. bas er ensemblets mest fynske islæt, og det er helt umuligt at blive andet end glad, når han går i gang på sit syngende tungemål. Han synger gerne solo, hvis det er en med dybe toner.

Nye sangere optages efter prøve

Mandhatten.dk har en ambition om altid at kunne levere den tætte, intense og medlevende musiske oplevelse, og det sker bedst, når sangerne kan være tæt på hinanden, høre hinanden - og spille op til hinanden.

Koret øver hver onsdag fra kl. 19.00, i øjeblikket to steder, på Nicolai-scenen i Kolding eller i Sdr. Stenderup Kirke.

Man er altid velkommen til at komme og høre os øve og har du fået lyst til at synge med, kan du søge om optagelse.


Mandhatten.dk's hjemmeside
Om os Om os
Smagsprøver Musikbidder
Kalender Kalender
Book os Book os
Kontakt os Kontakt os
Det pressen skrev om os Presseklip
Links vi kan li' Links
Mandhatten.dk's Facebook Mandhatten.dk's Facebook Facebook